top of page

ACUPUNTURA XINESA

ACUPUNTURA
1528724440_424851_1528724616_noticia_nor
La acupuntura és una teràpia natural que actua sobre el sistema immunitari  hormonal, nerviós, sanguini, emocional, entre d'altres, buscant recuperar l'equilibri de la energia vital en el pacient. 

 

La tècnica mil·lenària de l'Acupuntura es una branca de la Medicina Tradicional Xinesa. Consisteix en la inserció de agulles molt fines en punts específics connectats a les zones o òrgans concrets a tractar. Es una tècnica molt especial pel tractament de dolor, ja que ajuda a la regeneració, a l’analgèsia, a l’aportació de nutrients i sang, a mobilitzar limfa, a drenar líquid sinovial, però sobretot busca l’etiologia, és a dir, quin òrgan és el debilitat que està impedint la recuperació del teixit de dolor.

Molt indicat per les següents patologies:

 • Dolor: hernies, esquena, genolls, caderes, cervicals, mans...

 • Ginecològics: endometriosis, ovaris poliquistics, infertilitat, dolor

 • Nerviós; insomni, depressió, ansietat, estres

 • Gastrointestinal

 • Dermatologia

 • Respiratori

La Moxibustio és l’aplicació de calor en punts d’acupuntura o zones  mes amplies. La calor es la produïda per la combustió dels cigarrets  o cons de moxa (planta triturada de Artemisa).

La aplicació pot ser indirecta o directe. Amb cons, caixes de moxa, puros...amb fum o sense fum depenent de la sensibilitat del pacient.

Es molt important l’aplicació de moxa com a tècnica per escalfar meridians i així resoldre problemes de fred o /i humitat interna o local.

Mètode curatiu amb calor:

El pacient percep aquesta calor com molt agradable i curativa perquè  el seus meridians estan freds o molt humits. Es un calor que penetra a nivells profunds. Generalment es per pacients que senten aquest fred i/o aquesta humitat a nivell intern.

moxa+sobre+jengibre.jpg
Tractament indicat per guarir contractures, lumbàlgies, artrosis, problemes digestius...
MOXIBUSTIÓ
cupping-1024x1024-1000x1000.jpg
És el millor mètode per obrir els meridians de el cos, que són els conductes a través dels quals flueix l'energia, de manera que aquesta teràpia alternativa funciona de manera similar a l'acupuntura.

VENTOSES: Teràpia "cupping" 

 

El Cupping o massatge amb ventoses consisteix a aplicar ventoses sobre el cos, a les quals se'ls extreu l'aire, i que es manipulen per tal d'eliminar toxines de la sang i la limfa, o tractar diverses afeccions.

Ventoses fixes: S’aplica oli sobre la pell i es posa la ventosa deixant-la un

temps determinat.

Ventosa mòbil: S’aplica oli sobre la pell i es fa un massatge amb la ventosa

per aconseguir un efecte drenant

Ventosa amb microsangrat: Amb una llanceta es fa una petita punxada sobre la zona a tractar i es posa una ventosa d’un sol us. Segons el que volem aconseguir podem extreure unes gotetes de sang o una mica mes.

D’aquesta manera es treuen tòxics

Quins son els beneficis?

 • Equilibra l’organisme

 • Desintoxicació d’acumul d’impureses

 • Treballar contractures – alliberació miosfacial

 • Relaxant, analgèsic i antiinflamatori – alleuja el dolor

 • Treballa a nivell energètic

 • Incideix en els punts reflexes orgànics

 • Realitza una acció sobre els sistemes circulatori, limfàtic, i nerviós.

 • Estimula el metabolisme i les defenses

 • Enforteix els tendons

 • Millora els desordres del sistema digestiu

 • Redueix els síndromes de al·lèrgia, fatiga crònica i fibromiàlgia

 • Ajuda a eliminar la retenció de líquids

 • Fomenta l’absorció de edemes

 

 

TERAPIA MICROBIOLOGICA
micro.jpg
És una teràpia feta amb bacteris per tractar els desequilibris intestinals que afecten als tres grans sistemes: IMMUNOLÒGIC, SISTEMA NERVIÓS, ENDOCRÍ.

 

Es un tractament probiòtic de llarga tradició tan en el seu estudi, investigació com en la seva aplicació clínica. 

La DISBIOSIS intestinal es una alteració de l’equilibri de la FLORA INTESTINAL, afectant a la permeabilitat intestinal (entrada de tòxics al torrent sanguini i inflamació local o sistèmica), a  totes les mucoses del cos: ull, oïda, faringe, boca.  Tracte Respiratori, fetge-pancreas, sistema urogenital, glàndula mamaria, donant problemes immunològics, i produint tota una diversitat de trastorns físics des de problemes de pell: èczemes, pell atòpica, psoriasis, etc, trastorns neurològics : tics, formigueig, poca concentració, ansietat, depressió, i malalties neuro-degeneratives com esclerosis múltiple, parkinson, trastorns gastrointestinals: dolor, al·lèrgies alimentaries, al·lèrgies retardades, SIBO, colon irritable, síndrome de crohn, diarrees, gasos, panxa inflada, etc.. 

Tractament:

Per iniciar el tractament proposem una anamnesis per reconèixer el sistema intestinal, si és necessari demanem un anàlisis de femtes (per tenir informació de tota la microbiota de l’intestí), o/i anàlisis de sensibilitat alimentaria ( per eliminar els aliments que estan produint inflamació). 

bottom of page